Miért jó a labdamedence és mekkora gyereknek ajánlott?

A gyerekek szeretnek játszani és szórakozni. Ilyen a természetük. Azok a szülők, akik minél több szórakozást szeretnének számukra biztosítani, az elektronikus megoldásokra helyezik a hangsúlyt, ami nem jó megközelítés. Sajnos a világ a globális digitalizáció felé tart, ahol egyre több interaktív elektronikus kütyü áll rendelkezésre a legkisebbek számára. Általában az ilyen játékokat nagyon gyorsan megunják, hiszen a gyerekeket folyamatosan inspirálni kell. Egy száraz medence vásárlása remek megoldás lehet.

Mi az a száraz medence?
A száraz labdamedencét egy hagyományos, vízzel töltött modellhez lehet hasonlítani. A különbség az anyagában van, amiből készült. Leggyakrabban egy speciális szivacs, amely deformálódik, de hamar visszanyeri eredeti alakját. A medence alja általában 2 centiméter vastag, az oldala pedig körülbelül 6 centiméter vastag és ezt játékot víz helyett színes golyókkal töltik meg.

A száraz labdamedence nagyszerű megoldás azoknak a szülőknek, akik szeretnék gyermekük idejét élvezetesebbé tenni. Emellett számos előnye van, például hatással van a kisgyermek mentális és fizikai fejlődésére. A játék vonzóbbá tétele érdekében tehetünk mellé például egy kosarat vagy vödröt, amelybe a gyermek megpróbálja bedobni a labdákat.

A száraz medencék fejlesztik a baba agyát
A labdamedencék nagyon jótékony hatással vannak a baba fejlődésére. Az újszülöttek a világot két dimenzióban látják. A látás még nem teljesen fejlett, és nem úgy működik, mint egy felnőttnél. Ezért folyamatosan munkára kell ösztönözni, hogy elérje a teljes érettséget.

A képeskönyvek és a különböző formájú, színes játékok remekül fejlesztik. A száraz medencék is nagyszerű eszközt jelenthetnek a baba fejlődésében. A kisgyermek életének kezdetén üresen is hagyható, és kontrasztos huzattal letakarható, a gyerkőc növekedésével pedig színes labdákat vásárolhatunk bele, amelyek tovább serkentik a legkisebb családtag látását.

Biztonságos és praktikus játék
A száraz medence biztonságos és praktikus játékként ismert. Sok szülő, aki befektet egy ilyen játékba, tapasztalja a játék által kínált fejlődési lehetőségeket. Az első időkben járókaként is funkcionálhat. Ha biztonságos helyre tesszük, biztosak lehetünk benne, hogy a gyerkőc nem sérül meg, mert nem tud kijönni belőle.

A gyártók a további biztonságról is gondoskodnak azáltal, hogy gyermekbarát anyagokból gyártják ezeket a száraz medencéket. Puha, így tökéletesen csillapítja az ütődéseket vagy eséseket, de puha golyókkal vagy párnákkal is megtölthetők, ami tovább növeli a gyermek biztonságát.

Száraz medence lakásdísznek
A szárazmedencék gyártói ügyeltek arra is, hogy megjelenésük esztétikus legyen. Ebből a célból új minták és színek kerülnek forgalomba , ennek köszönhetően nem kell aggódni, hogy illeszkednek-e a lakásbelsőhöz. Honlapunkon is többféle forma és szín közül választhatunk.

Száraz medence minden korosztály számára
A labdamedencék nem csak a legkisebbek számára készültek. A nagyobb gyerekek is szeretnek bennük játszani. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy lemerítse az energiatartalékait. Különböző kosarak vagy kapuk beiktatásával a szórakozás még változatosabbá tehető. Ha azonban néhány éves gyermeknek szeretnénk száraz medencét vásárolni, ügyelnünk kell annak méretére. Előfordulhat, hogy a medence kicsi a gyermek számára, ami a játék közbeni biztonság csökkenését is jelenti.

Amint láthatjuk, a száraz medencék nagyszerű alternatívát jelentenek, amely minden bizonnyal jól fog jönni a hűvösebb napokon, amikor nem lehet hagyományos, vizes medencét használni. Lehet, hogy nem a legegyszerűbb a választásuk, de minden bizonnyal sok örömet okoznak a gyerekeknek.

Hol lehet száraz medencét venni?
Gyermekünk minden bizonnyal azonnal szeretne egy száraz medencében játszani. Azonban tudnunk kell, hol lehet megvásárolni. A választásnál elsősorban a felhasznált anyagok minősége és gyermekünk biztonsága kell, hogy legyen a fő szempont. Ezen okok miatt érdemesebb lemondani azokról az üzletekről, amelyek nem tudnak az eladott termékekre vonatkozó tanúsítványt felmutatni.

Érdemes kicsit több pénzt szánni erre a vásárlásra, hogy a száraz medencét hosszú évekig tudja használni a gyermek. A legjobb tehát, ha olyan üzletben vásárolunk, ahol ismert gyártók játékait áruljuk napi rendszerességgel. Így biztos lehet benne, hogy minden előírt biztonsági előírásnak megfelel.

Megvásárolhatjuk online is, ami a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy megtalálja a megfelelő játékmodellt, amely tökéletesen illeszkedik a lakás belső kialakításába is. Nem ajánlott kétes eredetű szállítóktól vásárolni. Leggyakrabban az ilyen, jelölés nélküli modellek ázsiai országokból jutnak el az üzletekbe, ezért vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy elsősorban az Európai Uniós irányelveknek megfelelő Biztonsági Tanúsítvánnyal (CE) vannak ellátva. A Bremilla által fogalmazott labdamedencék természetesen megfelelnek minden Európai Uniós szabványnak.

Milyen labdát válasszunk a száraz medencéhez?
Egy száraz medence labda nélkül nem lenne olyan vonzó egy gyerek számára. Ezért szükséges a szetthez olyan labdákat választani, amelyek nem csak szórakozásra, hanem tanulásra, fejlődésre is használhatók. Ez különösen fontos a legkisebb gyermekek esetében. Egyszerű játékok segítségével serkentheti érzékszerveik gyors fejlődését.

A labdák vásárlásakor ügyeljünk a félgömbök csatlakozásának típusára. A felület legyen sima, éles kiemelkedések nélkül, amelyek veszélyeztethetik a babát. Természetesen senki sem fog ezer golyót átvizsgálni, de jó ötlet néhányat megnézni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy jól vannak elkészítve, kidolgozva.

TETSZIK? Oszd meg másokkal is!

További bejegyzések...

Blog

Állattartás kisbaba mellett

Forrás: Budai Allergiaközpont A háziállattartás csecsemő mellett meglehetősen megosztó kérdés. Nagy vitákat képes generálni akár családon belül is, ha a lakásban tartott kutya mellé érkezik

ELOLVASOM »