Miért érdemes bambusz takarót használni újszülötteknél?

Az egyik legnagyobb ajándék a babáknak a bambusz takaró. Olyan, mint egy kellemes kis köd, amely körülöleli, védi és hűti finom bőrüket a forró nyári napokon. Otthon is kiválóan használható, ráadásul sok gyártó párnával szettben is kínálja.

Mi olyan különleges a bambusz takaróban? Először is a bambusz szövet kiváló minősége, amely fantasztikus tulajdonságokkal rendelkezik, és ennek köszönhetően hamar meghódítja a gyerekek és szüleik szívét.

Bambusz takarók és tulajdonságaik

Egy meleg nyári nap nemcsak a felnőtteket, hanem a gyermekeinket is érzékenyebben érinti. Vékony és finom bőrüket sokkal hamarabb irritálja a napsugárzás, a kicsik pedig még maguk is nagyon érzékenyek a magas hőmérsékletre, amitől szervezetük sokkal gyorsabban kiszárad. A bambusz takarók lehetővé teszik, hogy megkönnyebbülést nyújtsanak nekik ebben a forró évszakban. A bambuszszöveteket hőszabályozó tulajdonságok jellemzik, mivel a hőmérsékletet körülbelül 2 Celsius-fokkal alacsonyabban tartják a környezetéhez képest. Ráadásul légáteresztő anyag, amely akár 60 százalékkal jobban felszívja a vizet, mint pamut társai. A bambusz takarók másik fontos tulajdonsága, hogy megvédik gyermekeinket a káros UV sugárzástól. Ez különösen fontos a hosszú nyári séták során, napsütéses napokon. Ne felejtsük el azonban megfelelő kozmetikumokkal is védeni kisgyermekünk bőrét.

A bambusz takaró használata

A bambusz takaró abszolút „must have” darab a gyerekgardróbban. Egy ilyen takaró a gyermekek számára készült ágynemű alapeleme. Ha gyerkőcünknek nincs szüksége pólyázásra, a takarókat más módon is használhatjuk. Kiválóan működnek, mint:

• könnyű takaró forró napokra

• egy törülköző

• pelenkázó betét

• esővíz elleni védelem

• kendő szoptató anyának.

A bambusz takaró finom és kellemes tapintású, ezért minden gyermekbőrtípusra tökéletes. Ha azonban valamilyen oknál fogva nem vagy meggyőződve erről az anyagról, a gyártók kínálatában szerepelnek muszlintakarók is, illetve olyanok is, amelyekhez pamutot használtak. A bambuszszövet nemcsak hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik, hanem antiallergén és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Csecsemőknél a bambusz pólya tökéletes lesz, mert a baba bőre nagyon érzékeny és a mesterséges anyagok csak irritálhatják.

Milyen előnyei vannak?

Valószínűleg, amikor azt mondják, hogy bambusz, a legtöbben kemény és zöld bambuszszárak képét látják maguk előtt. Ezt a növényt gyakran a panda kedvenc csemegéjeként is emlegetik. A látszattal ellentétben a bambusz szövet nem érdes és kellemetlen tapintású. Az anyaggal való első érintkezés óriási meglepetés, mert az ebből az anyagból készült termékek hihetetlenül puhák és finomak. A bambuszrostok a trópusi ázsiai biogazdálkodásból származnak. A bambusz takarónak ezért számos előnye van, amelyek között meg kell említeni:

  • azon kevés termékek közé tartozik, amelyeket a fenntartható fejlődés elvének megfelelően állítanak elő,
  • környezetbarát, mert az ilyen típusú termékek természetes anyagokból készülnek,
  • a bambusz pamut antiallergén, antibakteriális és hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik,
  • a bambusz szövetek jellemzőiknek és kiváló minőségüknek köszönhetően rendkívül nedvszívóak, akár 60% vizet is képes felszívni,
  • a bambusz szövet olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek nagy szilárdsággal és tartóssággal jellemezhetők.

A bambusz takaró egyike azoknak a termékeknek, amelyek egyre szélesebb körben elérhetőek. Egy ilyen takaró leggyakrabban a baba kedvenc bújója. Érdemes azonban bambuszszövetből készült egész szetteket vásárolni, mert nemcsak nyáron, hanem más évszakokban is tökéletesen betöltik funkciójukat. A gyerekek szeretik a puha tárgyakat, mert valami kellemes dologgal társítják őket. Ennek eredményeként gyorsabban és jobban alszanak.

TETSZIK? Oszd meg másokkal is!

További bejegyzések...